Net ir mažiausias miestelis turi savo istoriją. Ilgesnę ar trumpesnę, sudėtingą ir paslaptingą. Miestas, kaip ir žmogus, skaičiuodamas savo gyvenimo metus, keičiasi. Radviliškio miestas šiemet minės jau 457-ąjį savo gimtadienį. Radviliškio viešosios bibliotekos parengtoje fotografijų parodoje „Radviliškio miesto metamorfozės laiko tėkmėje“ pateikiamos nuotraukos, kuriose atsispindi Radviliškio miesto istorija: pristatomi ryškiausi mūsų miesto pokyčiai, kad lankytojai galėtų geriau pažinti mūsų miestą. Ši paroda kviečia stabtelti praeities ir dabarties akistatoje, pajusti istorijos ir nūdienos alsavimą.

Miesto atnaujinimui ir ryškiausiems pokyčiams jame įtakos turėjo ir Europos Sąjungos finansuojami projektai. 2024-ieji – Europos Sąjungos metai, tad parodoje bus galima išvysti, kaip pasikeitė Radviliškis gavus Europos Sąjungos paramą. Bent trumpam prisilieskime prie Radviliškio miesto istorijos ir sekime paliktais pėdsakais.

Organizuojant parodą naudotos Radviliškio viešosios bibliotekos archyvo, Radviliškio turizmo informacijos centro, www.epaveldas.lt, Rimanto Petriko ir Sigito Mikučio nuotraukos