Pasaulinės spaudos laisvės dienos išvakarėse, kuri minima gegužės 3-iąją, Radviliškio viešojoje bibliotekoje buvo atidaryta kraštietės menininkės Lauros Baltijutės grafikos darbų paroda „Kuždesiai“. Nuostabūs grafikos darbai renginio lankytojams „kuždėjo“ paslaptis, kurias subtiliai užfiksavo grafikė. Visus šios menininkės kūrybos darbus papildo žodžiai – prie kiekvieno darbo pridėti keli sakiniai yra tarsi raktas, atrakinantis pagrindinę grafikos darbo mintį.

L. Baltijutė savo kūrybos kelią pradėjo paskutiniais metais mokykloje. Tada ir pirmąją parodą surengė Radviliškio viešojoje bibliotekoje. Grafikė sako, kad nuo tada jaučia pareigą savo naujus darbus pristatyti šioje bibliotekoje.

Paroda „Kuždesiai“ buvo rengta karantino metu (2019–2023 m.).

Po studijų Šiauliuose L. Baltijutė sugrįžo gyventi į kaimą, tada atrado daugiau laiko sau ir supančiai aplinkai. Pasak menininkės, studijos ją išmokė įvairių technikų, o gimtieji namai padėjo jai susiformuoti kaip menininkei. Būnant arčiau gamtos išsiplėtė grafikės kūrybos laukas, jos darbuose atsispindi santykis su aplinka, iš kurios ji išaugo. Kurdama L. Baltijutė geba savo darbuose net ir įprastai buičiai suteikti rituališkumo. Savęs pažinimas menininkę verčia atsigręžti į praeitą laiką, suvokti širdimi, iš kur ji yra kilusi.

Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vaida Balčiūnaitė dėkojo kraštietei

menininkei Laurai Baltijutei už parodos pristatymą, bendradarbiavimą su biblioteka ir linkėjo jai sėkmės tolimesnėje veikloje.

Paroda „Kuždesiai“ Viešojoje bibliotekoje veiks iki gegužės 31 d. Taip pat iki šio mėn. pabaigos kviečiame aplankyti ir Mažojoje galerijoje eksponuojamą Šilutės rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkės Laimos Micienės tapybos darbų parodą „Metų laikai“.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos