Gegužės 15 d. popietę Radviliškio viešojoje bibliotekoje šurmuliavo šeimos. Vaikų literatūros skyriaus vedėja Nijolė Pakštienė pradėjo renginį, perskaitydama Kęstučio Ivinskio eilėraštį apie šeimą. Tarptautinės šeimos dienos proga visus susirinkusius sveikino Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, lopšelio-darželio „Eglutė“ direktorė Asta Varkulevičienė, jos pavaduotoja Ingrida Budrienė, grupių tėvelių atstovai. Visi džiaugėsi šia bendryste.

Baigėsi bibliotekos vaikų literatūros skyriaus ir Radviliškio lopšelio-darželio „Eglutė“  „Gandriukų“ ir „Želmenėlių“ grupių skaitymo skatinimo projektai „Augame kartu su knyga“ bei „Knyga, vaikai ir metų laikai“. O kiek veiklų būta! Vaikai dalyvavo rudens, žiemos, pavasario sensoriniuose skaitymuose, susipažino su biblioteka, naujomis ir jau daugelio skaitytojų perskaitytomis knygelėmis, klausėsi auklėtojų, tėvelių ir bibliotekininkių skaitomų įvairių istorijų ir pasakojimų. Šaunieji darželinukai rašė ir piešė sveikinimus vaikystės šaliai, žiūrėjo spektakliukus apie peliukų nuotykius bibliotekoje, apie skaitymo naudą, išdykavo Žaislotekoje, lankėsi Viešosios bibliotekos kiemelyje, kur susipažino su „Skaitančio vaiko“ skulptūrėle, buvo knygų gydytojais, galiausiai tapo bibliotekos skaitytojais. Šventės metu jiems buvo įteikti Skaitytojo pažymėjimai.

Nuoširdžiai dėkojame Radviliškio lopšeliui-darželiui „Eglutė“ už bendradarbiavimą, auklėtojoms Gitanai Ramoškienei ir Laimutei Vaičiulytei – už ilgametę bičiulystę, ir tikimės, kad draugystė su knygomis, biblioteka ir toliau lydės vaikus šeimose ir  mokyklose.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos