Gegužės 27 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko 59-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“. Kaip ir kasmet, poezijos paukštė džiugino ištikimiausius poezijos gerbėjus ir skaitytojus. Į Radviliškio rajoną atvyko: poetas Dainius Gintalas; poetas Alexis, Pelletier (Prancūzija); poetas Česlovas Skaržinskas; poetas Benediktas Januševičius; skaitovas Juozas Šalkauskas ir poetas Linas Daugėla. Visi šie poetinio žodžio puoselėtojai radviliškiečiams dovanojo daug skambių eilių.

Poezijos popietę muzikiniais garsais nuspalvino Radviliškio muzikos mokyklos birbynės specialybės mokiniai Vakaris Valčiukas ir Rytis Miškinis, kurie atliko kompozitoriaus Jono Švedo „Du broliukai dobiliukai“, Prano Tamošaičio „Senovinį valsą“ ir „Birbynių polka“. Akordeonu jiems pritarė mokytojas Tomas Kanapinskas.

Šiųmetis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ ištikimiausius gerbėjus ir skaitytojus gegužės 14–28 d. kvietė net į 132 renginius visoje Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, JAV, Vengrijoje, o virtualūs tiltai suteiks galimybę susitikti su poetais, gyvenančiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Danijoje, Meksikoje, Vokietijoje. Jau penkiasdešimt devintąjį kartą vykęs tarptautinis poezijos festivalis ir jo ilgametė istorija patvirtino, jog „Poezijos pavasaris“ išlieka aktualus ir laukiamas, patrauklus naujoms skaitytojų kartoms visoje Lietuvoje. „Poezijos pavasaris“ – bene vienintelė galimybė per dvi savaites susipažinti su išsamia šiuolaikinės lietuvių ir pasaulio poezijos panorama.

Radviliškio viešojoje bibliotekoje vykusioje Poezijos pavasario šventėje ne tik skambėjo eilės, bet ir buvo parengta atvykusių autorių knygų ir kompaktinių diskų paroda, kuri maloniai nudžiugino festivalio dalyvius.

Poetinio žodžio kūrėjams dėkojo ir naujų kūrybinių idėjų linkėjo Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė.

Po to „Poezijos pavasario“ paukštė skraidė Radviliškio rajone – tradiciškai Poezijos skaitymai vyko Pašušvio Visų Šventųjų bažnyčioje ir po poeto Vytauto P. Bložės ąžuolu Baisogaloje.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos