Bibliotekoje tęsiasi kompiuterinio raštingumo mokymai

Vasario mėn. Radviliškio viešojoje bibliotekoje po dviejų savaičių įtempto darbo prie kompiuterių skaitmeninio raštingumo pradedančiųjų mokymus „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“ sėkmingai baigė dvi grupės iš  Radviliškio diabeto klubo „Likimas“.

Mokymų dalyviai, pasižymėję darbštumu, dėmesingumu ir gebėjimu kurti, išmoko naudotis tekstų tvarkymo programa, sužinojo, kaip saugiai ir atsakingai naršyti internete, kokie yra socialiniai tinklai, kaip parengti elektroninį laišką, kaip mokytis savarankiškai ir kita.

Tęsėsi ir skaitmeninio raštingumo mokymai „Būkime saugūs internete“, skirti pažengusiesiems. Čia sužinota apie saugias technologijas ir paslaugas, išsiaiškinta, kaip saugiai jaustis internetinėje erdvėje, naudojant skaitmeninius įrenginius.

Mokymų dalyvių nuomone, mokytis visiems drauge buvo ir smagiau, ir daug lengviau, ypač kai žingsnis po žingsnio pavykdavo įveikti vis naujas užduotis.

Mokymus vedė lektorės Nijolė Stankuvienė ir Daiva Paulauskienė.

Organizatoriai dėkingi Radviliškio diabeto klubui „Likimas“ už dalyvavimą mokymuose ir už atsakingą, supratingą požiūrį į skaitmeninį raštingumą.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

Nuotraukose – mokymų dalyviams įteikti sėkmingo baigimo pažymėjimai