Lapkričio 14–20 d. Šiaurės ir Baltijos šalyse vyksta tradiciniai Šiaurės šalių literatūros skaitymai. Radviliškio viešoji biblioteka taip pat tradiciškai prisijungė prie šios akcijos ir lapkričio 14 d. Kraštotyros-leidybos skyriuje organizavo ištraukų iš Patrik Svensson knygos „Apie ungurius ir žmones“ skaitymus.

Kaip įprasta, Šiaurės šalių literatūros savaitė rengiama lapkritį, tamsiausiu metų laiku, todėl skaitymai Viešojoje bibliotekoje vyko žvakių šviesoje. Pagrindinė savaitės idėja yra labai paprasta: visiems kartu susibūrus skaityti knygą. Šių metų skaitymams atrinktų knygų pagrindinė tema – žmogaus ryšys su gamta.

Šiaurės šalių literatūros savaitė – tai jau trečią dešimtmetį vykdomas kultūros projektas, kuriuo siekiama puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo. Kasmet prie šios iniciatyvos prisijungia vis daugiau įvairaus amžiaus žmonių.

Po skaitymų, skirtų Šiaurės šalių savaitei, Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojos aptarė pasirinktus tekstus, dalijosi įspūdžiais. Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė džiaugėsi, kad tokios skaitymo akcijos suburia žmones, paskatina skaityti ir dalintis skaitymo džiaugsmu.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos