Septintus metus iš eilės Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos iniciatyva vyko skaitymo skatinimo akcijos iššūkis „Vasara su knyga“. Šioje akcijoje dalyvavo ir įvairaus amžiaus skaitytojus skatino skaityti Radviliškio viešoji biblioteka. Lapkričio 15 d. Viešojoje bibliotekoje vyko skaitymo akcijos dalyvių apdovanojimai. Pasveikinti varžytuvėse dalyvavę ir iššūkį įveikę skaitytojai.

Skaitymo iššūkis kasmet populiarėja. Šiais metais prie organizatorių apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų, Lietuvos aklųjų bibliotekos su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija prisijungė iniciatyvos ambasadorė – Jurga Šeduikytė.

Kaip rodo ankstesniųjų metų patirtis, iššūkio metu vienodai azartiškai knygas skaitė ir moksleiviai, ir jų tėvai bei senjorai. 2022 metais buvo pasiektas visų akcijos metų rekordas. Šią vasarą akcija suviliojo beveik 30 000 mažų ir didelių skaitytojų. Iš viso perskaityta 137 220 knygų – kone trečdaliu daugiau negu 2021 m. Iššūkį įveikė 22 700 akcijos dalyvių.

Kaip ir kasmet, šioje akcijoje dalyvavo ir Radviliškio viešoji biblioteka. Prie akcijos prisijungė 508 Radviliškio rajono skaitytojai, iš kurių iššūkį įveikė 438 ir perskaitė 2 386 knygas.

Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidžiaugė, kad nuo antrųjų skaitymo akcijos „Vasara su knyga“ metų Radviliškio rajonas minimas kaip aktyviausias, perskaitęs daugiausiai knygų Šiaulių apskrityje, ir ne kartą skatintas specialiaisiais Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos įsteigtais prizais. 2017 m. Radviliškio rajono skaitytojai perskaitė daugiausiai knygų ir tapo pirmi.

Direktorė V. Šukaitienė pasveikino aktyviausius Viešosios bibliotekos skaitytojus ir varžytuvių dalyviams, įveikusiems 5 užduotis, įteikė diplomus bei simbolines dovanėles – knygų skirtukus.

Dėkojame visiems akcijos „Vasara su knyga“ dalyviams už nuostabią, magišką, įspūdžių ir perskaitytų knygų kupiną vasarą. Viliamės, jog Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka tradiciškai tęs šią nuostabią skaitymo akciją ir kitais metais, kurioje dalyvaus dar daugiau Radviliškio rajono skaitytojų.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos