Lapkričio 17 d., ketvirtadienį, Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo minima Pasaulinė neišnešiotų naujagimių diena. Viešoji biblioteka, prisidėdama prie Neišnešiotų naujagimių asociacijos organizuojamos akcijos, kurios metu buvo kviečiamos kultūros ir švietimo įstaigos susiburti prie bendro stalo ir kalbėtis apie šią visiems jautrią ir svarbią temą, organizavo virtualų susitikimą su kraštiete, Lizdeikos gimnazijos absolvente Jurgita Lebediene, kuri atvirai pasakojo savo gyvenimo istoriją ir dalijosi patirtimi, sulaukus neišnešiotuko sūnaus.

Neišnešiotus naujagimius pagimdžiusias mamas užklumpa daug jausmų ir minčių: didžiulis šokas, nežinia, baimė dėl mažylio likimo. Ankstukai pasibeldžia netikėtai ir keičia gyvenimus. Tuo rūpesčiu ir išgyvenimais dalijos J. Lebedienė. Moteris pagimdė ankstukus dvynukus, iš kurių vienas neišgyveno. Netekties skausmą ir sunkiausias akimirkas jai ištverti padėjo šeima, artimieji, profesionalūs ir palaikantys gydytojai, todėl ilgą laiką prabuvusi ligoninėje ir grįžusi su sūnumi ant rankų į namus, J. Lebedienė džiaugėsi net mažiausiais savo kūdikio pasiekimais. Šiandien šiam ankstukui, Benediktui Jonui, į pasaulį atėjusiam vos 28 savaičių ir svėrusiam 1030 g., jau 14 metų. Mama džiaugėsi pasakodama, kad augdamas sūnus ne tik neatsiliko, bet ir neretai lenkė bendraamžius savo raida.

Šis trumpas, bet šiltas ir nuoširdus susitikimas sujaudino dalyvavusius ir palietė kiekvieno iš mūsų širdį. J. Lebedienė dėkojo Viešosios bibliotekos bendruomenei, priminusiai apie šį ypač svarbų jos gyvenimo įvykį. Pašnekovė rodė saugomus mažus sūnaus drabužėlius, primenančius, koks mažas ir trapus jis gimė.

Tądien visi Viešosios bibliotekos darbuotojai buvo pasipuošę purpurinės spalvos, kuri yra šio dienos simbolis, ženklu. Taip buvo siekiama visiems bibliotekos lankytojams priminti apie šią svarbią dieną.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos