Gruodžio 12 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta Lietuvos scenaristo, režisieriaus, renginių vedėjo ir buvusio Radviliškio miesto kultūros centro direktoriaus, Vitalijaus Digrevičiaus knyga „Skraidysiu padebesiais...“ . Knygutė, kaip vadina pats autorius, susideda iš dviejų dalių - geltonoji dalis, kuri rekomenduojama skaityti ryte, nes humoras suteikia  teigiamą emocinį užpildą visai dienai ir gyvybinių jėgų šiame beprotiškame pasaulyje. Mėlynąją dalį autorius pataria skaityti vakare, kadangi lyrika ir eilėraščiai geriau leidžia susikaupti miegui. Kadangi V. Digrevičius gyvena Raudondvaryje, debiutinis knygos pristatymas vyko Viešosios bibliotekos Raudondvario filiale.

Knygos pristatymo vakaras prasidėjo kūrybinės veiklos prisiminimais, kuriais dalijosi Vitalijus ir jo bičiuliai – Izolina Stanulienė, Gediminas Beržinis, bei Vitalijaus šeimos nariai. Netrūko ir vietoje suvaidintų humoreskų, pašmaikštavimų, ir rimtų eilių, skirtų šių dienų realybei Ukrainoje. Autorius prisipažino, jog kūrybai skirti penktadieniai, todėl kiekvieną penktadienį Vitalijus įdeda po vieną kūrinį į savo kūrybos kraitelę.

Vitalijaus gyvenimo veikla išties spalvinga. Dažnas radviliškietis prisimena 1989 metais pasirodžiusią ir ilgai gyvavusią humoro grupę „Pono Kontrimo šou“. Šią humoro grupę buvo galima vadinti sėkmės vaikais. Vos spėję susiburti Šeduvos aukštesniojoje žemės ūkio mokykloje, scenoje jie jau skynė laurus šalies tokio  žanro kolektyvų konkursuose, lietuviškajam humorui atstovavo tarptautiniuose renginiuose, o grupei vadovavo tas pats V. Digrevičius. Patirtis grupėje, Šeduvos agitbrigadoje „Asorti, renginių režisavimas, sukaupta  gyvenimo kūrybinė veikla, eilėmis ir humoru nugulė knygoje, kurią skaityti aktyviai skatino charizmatiškasis renginio moderatorius Gediminas Beržinis.  Knygą iliustravo Sigita Vyšnia (Vyšniauskaitė).

Gyvenimas nėra tik geltonas arba mėlynas, pristatydamas knygą, kalbėjo autorius, prisiminęs praeitį  nenuobodžiai, išmintingai ir su švelniu humoru parodė, kad viską, ką suteikia gyvenimas, galima panaudoti išminčiai ir meilei gausinti. Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidžiaugė knyga, ir tuo, kad neliks tik prisiminimuose Vitalijaus kažkada ištartos frazės, šiuolaikiški eilėraščiai, bet ir skaitytojai galės perskaityti, pamatyti ir prisiminti kūrybą.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos