Ilgi žiemos vakarai – tinkamiausias metas jaukiai įsitaisius namuose skaityti knygeles mažyliams. Projekto „Knygų startas“ komanda kartu su Lietuvos viešosiomis bibliotekomis pasirūpino, kad skaityti būtų linksmiau. Prie šios iniciatyvos prisijungė ir Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, kuri kviečia mažylius ir jų tėvelius apsilankyti bibliotekoje ir dalyvauti knygų skaitymo akcijoje. Joje gali dalyvauti mažyliai nuo 0 iki 3 metų kartu su tėveliais, kurie turi perskaityti rekomenduojamas ar savo pačių pasirinktas knygas. Perskaičius knygą, mažylis gauna pupelės lipduką, kurį turi užklijuoti ant Žaislotekoje ar Vaikų literatūros skyriuje esančių plakatų. Taip mažyliai augins savo „stebuklingąją“ pupelę. Kuo daugiau knygų perskaitys, tuo greičiau ją užaugins. Vaikams iki trejų metų rekomenduojamas skaityti knygas rasite Žaislotekoje ir Vaikų literatūros skyriuje specialiai „Knygų starto“ ženklu pažymėtose lentynose.

Mūsų bibliotekos „Skaitukų būrelio“ nariai jau užklijavo pirmuosius savo pupelės lipdukus, perskaitę I. Zalieckienės knygelę „Kapt kapt kapt“.

Auginkime „Knygų starto“ pupelę kartu!!!

„Knygų startas“ – tarptautine patirtimi paremtas ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas. Jį vykdant, naujagimiams ir jų tėveliams dovanojamas ankstyvojo skaitymo skatinimo lauknešėlis. Projekto globėja – Diana Nausėdienė. Projektą įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, finansavimą skiria Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos