Šiemet yra minimos Lietuvos poeto ir prozininko, dramaturgo Vinco Mykolaičio-Putino 130-osios gimimo metinės. Sausio 5 d. Radviliškio viešoji biblioteka organizavo skaitymus, kurių metu buvo skaitoma iš Vinco Mykolaičio-Putino eilėraščių rinkinio „Būties valanda“ skyriaus „Mano mėnesiai“. Skaitymuose dalyvavo Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė ir pavaduotoja Vida Marcinkienė, bibliotekos darbuotojos, knygos mylėtojų klubo „Beržė“ atstovai.

Jaukios popietės metu buvo pristatytas rašytojas ir jo kūrybos bruožai, skambėjo Mykolaičio-Putino kurtos eilės. Poetas be galo mėgo pažinti ir aiškintis amžinąsias gyvenimo tiesas, bandė suprasti ir žmogaus vietą pasaulyje, jo egzistencinį pradą. Dramatiški ir skaudūs, išgyvenimų kupini jausmai taip pat daug nulėmė rašytojo kūryboje. Šio poeto kūriniuose apstu dvasinių išgyvenimų scenų, kuriomis siekta atrasti savąjį gyvenimo tikslą. Kūriniuose jaučiama jėga, kuri visada suartina žmogų su pasauliu, nuo kurio nepavyksta pasislėpti.

Viešosios bibliotekos direktorė V. Šukaitienė pasidžiaugė prasmingu renginiu ir dėkojo visiems skaitovams, o knygos mylėtojų klubo „Beržė“ nariams įteikė naujausią kultūros ir istorijos žurnalo „Radviliškio kraštas“ numerį.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos