Kaip ir kiekvienais metais, Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną, Radviliškio viešoji biblioteka ir jos filialai prisijungė prie visuotinės pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“. Ta proga Viešosios bibliotekos trečiojo aukšto koridoriuje buvo parengta tuo pačiu pavadinimu leidinių paroda, kurią lankytojai galės apžiūrėti iki šio mėnesio pabaigos. Pirmajame bibliotekos aukšte esančiame ekrane buvo rodoma „1991 m. sausis Lietuvos nepriklausomybės gynėjų liudijimuose“ paroda, kurią parengė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijos ir laisvės kovų muziejaus darbuotojai.

Viešosios bibliotekos kaimų ir miesto filialai taip pat aktyviai jungėsi prie minėtos akcijos ir savų bibliotekų languose uždegė atminimo žvakeles. Buvo ir tokių, kurie šiai dienai atminti suorganizavo renginių, parodų, minėjimų.

Šiais metais pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ Lietuvoje vyko jau šešioliktą kartą. Kasmet minėjimas įgauna vis naują, ypatingą reikšmę. Labai svarbu perduoti žinią jaunajai kartai apie 1991 metų sausio įvykių svarbą ir prasmę mūsų valstybei.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

#2023sausio13 #pagarbazuvusiems #laisvesgynejudiena #laisve #viesojibiblioteka #pilietineakcija #radviliskiobiblioteka