„Knygų magija” Burbiškio dvare„Knygų magija” Burbiškio dvare

Rugsėjo 5 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejuje-draustinyje įvyko renginys „Kūrybinės dirbtuvės-knygų mugė „Knygų magija”. Tai – Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir jos filialų projektas, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė. Projektas buvo rengiamas vaikams, kurie gyvena atokiau nuo didžiųjų miestų ir turi mažiau galimybių pažinti meną, kultūrą, dailę, dalyvauti susitikimuose su žinomais rašytojais, menininkais, sužinoti apie jų kūrybą, bendraujant tiesiogiai. Siekiant sumažinti šį atotrūkį Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Pakalniškių, Pavartyčių bei Raudondvario filialai ir organizavo „Kūrybines dirbtuves-knygų mugę „Knygų magija”.

Rugsėjo 5 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejuje-draustinyje įvyko renginys „Kūrybinės dirbtuvės-knygų mugė „Knygų magija”. Tai – Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir jos filialų projektas, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė. Projektas buvo rengiamas vaikams, kurie gyvena atokiau nuo didžiųjų miestų ir turi mažiau galimybių pažinti meną, kultūrą, dailę, dalyvauti susitikimuose su žinomais rašytojais, menininkais, sužinoti apie jų kūrybą, bendraujant tiesiogiai. Siekiant sumažinti šį atotrūkį Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Pakalniškių, Pavartyčių bei Raudondvario filialai ir organizavo „Kūrybines dirbtuves-knygų mugę „Knygų magija”.Rugsėjo 5 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejuje-draustinyje įvyko renginys „Kūrybinės dirbtuvės-knygų mugė „Knygų magija”. Tai – Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir jos filialų projektas, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė. Projektas buvo rengiamas vaikams, kurie gyvena atokiau nuo didžiųjų miestų ir turi mažiau galimybių pažinti meną, kultūrą, dailę, dalyvauti susitikimuose su žinomais rašytojais, menininkais, sužinoti apie jų kūrybą, bendraujant tiesiogiai. Siekiant sumažinti šį atotrūkį Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Pakalniškių, Pavartyčių bei Raudondvario filialai ir organizavo „Kūrybines dirbtuves-knygų mugę „Knygų magija”.

Renginyje organizuoti patrauklūs knygų pristatymai įvairiomis formomis, rašytojų ir iliustratorių kūrybinės veiklos. Kad visa tai gaubtų ypatinga atmosfera, renginys vyko Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvare. Ši vieta pasirinkta  neatsitiktinai: norėta, kad renginyje dalyvaujantys vaikai atsidurtų netradicinėje meniškoje aplinkoje, nes Lietuvos dvarai nuo seno buvo laikomi kultūros židiniais, juose visada klestėjo kultūra ir menas.

Renginyje organizuoti patrauklūs knygų pristatymai įvairiomis formomis, rašytojų ir iliustratorių kūrybinės veiklos. Kad visa tai gaubtų ypatinga atmosfera, renginys vyko Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvare. Ši vieta pasirinkta  neatsitiktinai: norėta, kad renginyje dalyvaujantys vaikai atsidurtų netradicinėje meniškoje aplinkoje, nes Lietuvos dvarai nuo seno buvo laikomi kultūros židiniais, juose visada klestėjo kultūra ir menas.Renginyje organizuoti patrauklūs knygų pristatymai įvairiomis formomis, rašytojų ir iliustratorių kūrybinės veiklos. Kad visa tai gaubtų ypatinga atmosfera, renginys vyko Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvare. Ši vieta pasirinkta  neatsitiktinai: norėta, kad renginyje dalyvaujantys vaikai atsidurtų netradicinėje meniškoje aplinkoje, nes Lietuvos dvarai nuo seno buvo laikomi kultūros židiniais, juose visada klestėjo kultūra ir menas.

Į kūrybines dirbtuves atvyko žinomi vaikų rašytojai ir iliustratoriai: Ignė Zarambaitė, Lina Žutautė, Vytautas V. Landsbergis, Virgis Šidlauskas ir Paulius Juodišius.

Kiekvienam kūrėjui buvo sukurtos individualios erdvės, kuriose jie galėjo susitikti su vaikais, jaunimu, pristatyti savo knygas ir įvairias edukacijas. Dalyviai galėjo bendrauti su ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų žinomais kūrėjais, įsijungti į kūrybinį procesą.

Į kūrybines dirbtuves atvyko žinomi vaikų rašytojai ir iliustratoriai: Ignė Zarambaitė, Lina Žutautė, Vytautas V. Landsbergis, Virgis Šidlauskas ir Paulius Juodišius.  Kiekvienam kūrėjui buvo sukurtos individualios erdvės, kuriose jie galėjo susitikti su vaikais, jaunimu, pristatyti savo knygas ir įvairias edukacijas. Dalyviai galėjo bendrauti su ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų žinomais kūrėjais, įsijungti į kūrybinį procesą.Į kūrybines dirbtuves atvyko žinomi vaikų rašytojai ir iliustratoriai: Ignė Zarambaitė, Lina Žutautė, Vytautas V. Landsbergis, Virgis Šidlauskas ir Paulius Juodišius.  Kiekvienam kūrėjui buvo sukurtos individualios erdvės, kuriose jie galėjo susitikti su vaikais, jaunimu, pristatyti savo knygas ir įvairias edukacijas. Dalyviai galėjo bendrauti su ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų žinomais kūrėjais, įsijungti į kūrybinį procesą.

Renginyje sulaukta Radviliškio viešosios bibliotekos direktorės Violetos Šukaitienės ir kultūros projektų vadovės Jolantos Kvedarienės. Renginį vedė ir atvykusius rašytojus kalbino Šeduvos kultūros ir amatų centro Raudondvario kultūros namų kultūrinių renginių organizatorė Marija Selenienė. Saksofono muzikos intarpais renginį papuošė Šeduvos gimnazijos gimnazistas Gvidas Golubevas, o gražiausias renginio akimirkas užfiksavo rajono fotomenininkas Sigitas Mikutis. Iš šių fotografijų bus parengta paroda „Knygų magija” ir eksponuojama Radviliškio viešojoje bibliotekoje, jos filialuose, seniūnijose bei mokyklose.

Į renginį susirinkę knygų mylėtojai bendravo su kūrėjais, galėjo įsigyti jų naujausių knygų su autografais ir palinkėjimais, pasiklausyti dainuojamosios poezijos, kurią atliko Vytautas V. Landsbergis, nuotaikingų dainų, atliekamų jaunų, talentingų rašytojų Virgio Šidlausko ir Pauliaus Juodišio. Mažieji renginio dalyviai noriai dalyvavo įvairiose edukacinėse veiklose. Jie su rašytoja Igne Zarambaite gaminosi lėlytes, piešė monstrus su Lina Žutaute, darė trimitus su Pauliumi Juodišiumi, su Virgiu Šidlausku – ugnikalniuką. Bene nuotaikingiausia buvo baigiamoji renginio dalis, kada vaikai kartu su rašytojais Virgiu Šidlausku ir Pauliumi  Juodišiumi galėjo kartu padainuoti ir patrimituoti savo pasigamintais trimitais. Pačios gamtos dovanotą gražią, saulėtą dieną visi prasmingai pabendravo, pasibuvo išskirtinėje aplinkoje, grožėjosi puikiuoju Burbiškio dvaru, jo išpuoselėtais gėlynais, pasivaikščiojo po rudenėjantį senąjį parką, apžiūrėjo  muziejuje eksponuojamas įvairias kolekcijas.

Viešosios bibliotekos Pakalniškių filialo informacija

 

Nuotraukos – Nijolės Bertulienės

132431 –Rašytojo Virgio Šidlausko dirbtuvėlės

124103 – Su rašytoja Lina Žutaute vaikai piešė monstrus

123656 – Renginio dalyviams dainuojamosios poezijos dovanojo Vytautas V. Landsbergis

124036 – Su rašytoja Igne Zarambaite vaikai gaminosi lėlytes

124234 – Burbiškio dvare vykusiame renginyje „Kūrybinės dirbtuvės-knygų mugė „Knygų magija”

135505 – Linksmoji renginio dalis su pačių pasigamintais trimitais

135042 –Rašytojo Pauliaus Juodišio kūrybinės dirbtuvės