Kovo 21 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Kraštotyros skaitykloje vyko lyrinė popietė „Kraštiečių poetinio žodžio skambesys“, skirta Pasaulinei poezijos dienai paminėti. Joje dalyvavo Radviliškio literatų klubo „Jonvabalis“ ir Knygos mylėtojų klubo „Beržė“ nariai. Popietės dalyvius skambiomis eilėmis apie Lietuvą ir jos tausojimą bei saugojimą, minint Žemės dieną, pasveikino Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos 4D klasės moksleiviai, kuriuos paruošė mokytoja Danutė Vaičiurgienė.

Radviliškio literatų klubo „Jonvabalis“ nariai skaitė ir deklamavo savo kūrybos eiles, o Rita Japkevičienė pristatė ir bibliotekai padovanojo savo kartu su Cieksu Žalbungiu išleistą poezijos knygą „Šermukšnuogė“ (2022). „Beržė“ klubo atstovė Nijolė Nejienė skaitė savo kurtus haiku, kurie buvo išspausdinti Viešosios bibliotekos leidinyje „Geležinkeliečių sostinės haiku“ (2022). Savo kūrybos tekstus noriai skaitė ir kiti popietės dalyviais.

Už jaukią ir poezijos skambesiu praturtintą popietę visiems susirinkusiems dėkojo Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos