Birželio 1–27 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Konferencijų salėje (III a.) veikia Vilniaus teatro „LĖLĖ“ paroda „Pasakų lėlės“. Parodos eksponatų kolekciją sudaro įvairios lėlės, figūros, objektai, dalyvavę „LĖLĖS“ spektakliuose, pastatytuose pagal įvairias lietuviškas ir pasaulio pasakas, tokias kaip „Ragana ir Lukošiukas“, „Aukso obelėlė, „Vyno šulinėlis“, „Pelenė“, „Spragtukas ir pelių karalius“ ir kt. Nors kai kurių spektaklių pavadinimai atrodo nepasakiški, iš tiesų ir jie sukurti pagal populiarias Lietuvoje pasakas: „Privati valda“ – pagal „Našlaitę Elenytę ir Joniuką aviniuką“, o „Pelenų antelė“ – pagal „Sigutę“.

Parodoje eksponuojami dailininkų Vitalijaus Mazūro, Aušros Bagočiūnaitės-Paukštienės, Eglės Gandos Bogdanienė, Mariaus Jonučio, Mikalojaus Vilučio ir Rimo Driežio darbai.

Taip pat šioje parodoje galima pamatyti lėlių teatro Lietuvoje pradininko Stasio Ušinsko filmą „Storulio sapnas“ bei pavartyti ne vieno apdovanojimo sulaukusią knygą „Dra ta ta: Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“.

Maloniai kviečiame aplankyti parodą ir pasigrožėti pasakiško grožio lėlėmis.

Vilniaus teatras „LĖLĖ“ informacija ir Viešosios bibliotekos nuotraukos