Birželio 5 d. Viešosios bibliotekos Žaislotekoje įvyko šiaulietės Rolandos Paulauskienės interjerinių lėlių parodos „Kai nešiojiesi vaikystę savyje...“ atidarymas. Rolanda – Šiaulių jėzuitų mokyklos mokytoja. Nuo 2007 m. interjerinių lėlyčių gamyba tapo jos hobiu, savotiška meditacija. Nors dalyvauta įvairiose Lietuvos miestų bei parodose užsienyje, ši paroda – jos pirmoji personalinė. Čia puikuojasi lėlės, kurios buvo sukurtos nuo 2016 iki 2023 metų. Daug lėlių yra iškeliavusios į Latviją, Angliją, JAV, Australiją.

Parodos atidaryme ir edukacinėje pamokoje dalyvavo Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos 1b ir 1c klasių moksleiviai su mokytojomis G. Kričialiene ir A. Nėjiene. Ir gavo iš autorės užduotį – sugalvoti lėlėms vardus. Vėliau R. Paulauskienė susirinkusiems praktiškai parodė, paaiškino, kaip gimsta lėlė, parodė reikalingas priemones ir medžiagas, reikalingas jai sukurti. Linkėjo kuo ilgiau būti vaikais ir nenustoti žaisti.

Paroda Žaislotekoje veiks iki 2023 m. liepos 5 dienos. Maloniai kviečiame užsukti ir pasigrožėti lėlėmis, kuriose galbūt atpažinsite literatūrinį herojų, o gal ir save.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos