Birželio 26–30 dienomis buvo vykdoma Radviliškio viešosios bibliotekos Šeduvos filialo vaikų socializacijos ir poilsio stovykla „Smalsuolių atostogos bibliotekoje“. Stovykloje dalyvavo 15 jaunesniųjų bibliotekos skaitytojų.

Pirmąją stovyklos dieną vaikai puikiai leido laiką su Pepe Ilgakojine: susipažino, pasportavo, varžėsi įvairiose rungtyse, iš balionų lankstė įvairias figūras, vieni darėsi tatuiruotes, o kitiems Pepė rankas papuošė gražiais piešinėliais.

Antrąją dieną vaikai aplankė UAB „Genetiniai ištekliai“ avininkystės padalinį Pavartyčiuose. Direktoriaus pavaduotojas Rimantas Kairys suteikė daug įdomios informacijos apie avis, jų priežiūrą, apie vilnos naudą, panaudojimo galimybes, jos apdirbimo procesą. Stovyklautojai pasigrožėjo veltos vilnos darbeliais, apžiūrėjo senovinius vilnos apdirbino įrankius: kirpimo žirkles, verpimo ratelius, verpstes, siūlų vyniojimo įnagius. Taip pat aplankė Kurklių akmenį, Velžių piliakalnį. Po to smagiai laiką leido smuklės „Žarija“ teritorijoje.

Trečiąją dieną vyko susitikimas su Monika Didžbaliene, „Taškuota laimė“ įkūrėja. Ji vaikus supažindino su taškavimo technika. Vėliau stovyklautojai patys kūrė piešinius. Taškuodami vaikai atsipalaidavo, išlaisvino savo jausmus ir mintis, spinduliavo laime.

Ketvirtąją dieną mažieji bibliotekos bičiuliai keliavo po Tytuvėnų regioninį parką. Aplankė 15 metrų aukščio Tytuvėnų apžvalgos bokštą, Bridvaišio piliakalnį, pavaikščiojo Bridvaišio ežero pakrante. Tytuvėnų regioninio parko lankytojų centre stovyklautojai turėjo šaunią edukaciją „Aktyvus protas“. Tai – integruota gamtos pažinimo, matematikos ir fizinio aktyvumo pamoka gamtoje. Taip pat ši programa skatina vaikų bendradarbiavimą ir komandinį darbą. Savo kelionę stovyklos dalyviai užbaigė įveikę Giliaus ežero pažintinį taką (tako ilgis – 3,3 km). Ši diena buvo kupina įspūdžių ir naujų žinių.

Penktąją dieną vaikams užsiėmimą apie emocijas vedė savanorės Kamilė ir Ema. Vaikai pasidalino savaitės eigoje patirtomis emocijomis, buvusiomis nuotaikomis, atviravo, kas jiems labiausiai patiko, ar nepatiko. Su savanorėmis vaikai žaidė įvairius žaidimus, šaradas – turėjo vaidinti ir atspėti rodomas emocijas.

Stovykla baigėsi, bet vasara tęsiasi toliau. Tikimės, kad vaikai įgytas naujas patirtis ir žinias panaudos ateityje.

Šeduvos filialo vaikų socializacijos ir poilsio stovykla „Smalsuolių atostogos bibliotekoje“ buvo finansuojama Radviliškio rajono savivaldybės lėšomis.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos