Liepos 19 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje aktorė, muzikantė, LMTA dėstytoja Emilija Latėnaitė surengė projekto „Metai su knyga“ edukaciją „Literatūriniai personažai atgyja ir tampa tikri“, skirtą suaugusiesiems.

Pasitelkusi lietuvių kilmės prancūzų poetės Carmen Bernos de Gasztold knygą „Maldos iš Nojaus arkos“, aktorė pakvietė į netikėtumų, atradimų ir įžvalgų kupiną kelionę Nojaus laivu į mums dar ne iki galo pažįstamą žemę, kurioje visi gyvūnai, nors ir kalba skirtingomis kalbomis, tačiau nuoširdžiai mėgina suprasti vienas kitą ir susikalbėti. Aktorė atskleidė, kad ši poetinių maldų knygelė jai brangi kaip prisiminimas ruošiantis aktorystės studijoms. Taip pat E. Latėnaitė šią knygą skaitė ir karantino metu.

Kiekvienas edukacijos dalyvis gavo po eilėraštį, kurio personažas, pasitelkiant improvizaciją, aktorinius žaidimus, kūrybiškumą, gyvenimiškas patirtis, atgijo. Sudominti improvizacijos ir žaidimo metodo, edukacijos dalyviai pamėgino įsijausti į skirtingus Nojaus arka plaukusius gyvūnus ir jų akimis pažvelgti į pasaulį, išsakyti rūpimus klausimus, įvardinti turimas baimes  bei lūkesčius. Po žaidybinių užduočių visiems daug turiningiau atsivėrė poetinių tekstų prasmės.

Už įdomią literatūrinę edukaciją aktorei dėkojo visi dalyviai ir Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė. Ji E. Latėnaitei linkėjo kūrybinės sėkmės, o visiems susirinkusiems –  gražios likusios vasaros.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos