Saulėtą rugsėjo penktadienio rytmetį Radviliškio miesto lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ „Ežiukų“ grupės vaikai su auklėtojomis lankėsi bibliotekoje. Kadangi darželyje vykdoma ir propaguojama etnokultūrinė veikla, tai visų pirma buvo aplankyta šiuo metu bibliotekos Mažojoje galerijoje veikianti kraštiečio tautodailininko Valdemaro Gineikos prieverpsčių paroda. Apžiūrėtos taip pat ir kitos – piešinių, keramikos ir pasakų personažų parodos.

Keliaudami po biblioteką, vaikai matė senųjų knygų fondą, smagiai jautėsi Vaikų literatūros skyriuje, kur bibliotekininkės papasakojo apie čia gyvenančias knygeles, jų išdavimo į namus tvarką. Susipažinę su garsinėmis, erdvinėmis, langelių ir knygomis apie ežius, visi draugiškai žaidė Žaislotekoje.

Išeidami atgal į darželį, „Ežiukai“ užsuko į bibliotekos kiemelį susipažinti su „Skaitančio vaiko“ skulptūra. Ją pasisekė rasti Augustui. Paglostę vaikišką skulptūros galvelę ir sugalvoję po norą visi išskubėjo į darželį. Bibliotekininkės linkėjo, kad visi vaikų sugalvoti norai išsipildytų.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotrauka