Radviliškio viešojoje bibliotekoje nuo rugsėjo 5 dienos veikia  leidinių, dokumentų ir fotografijų paroda „Sąjūdžio metai žmonių atmintyje ir širdyje“, skirta Lietuvos Persitvarkymo sąjūdžio 35-mečiui. Šią parodą inicijavo radviliškietis Vladislovas Bartkus. Parodos lankytojai gali susipažinti su Sąjūdžiui skirtomis knygomis, istorinėmis fotografijomis ir dokumentais iš Viešosios bibliotekos fondų ir asmeninių Vladislovo Bartkaus bei Antano Stančiko archyvų.

Parodoje taip pat eksponuojama V. Bartkaus šeimos istorinė relikvija – Lietuvos vėliava, 1989 m. pabuvojusi Baltijos kelyje netoli Pasvalio. V. Bartkus buvo vienas iš pagrindinių iniciatorių, suteikiant Radviliškio stadionui Lietuvos Sąjūdžio vardą.

Rugsėjo 30 d., šeštadienį, parodą  aplankė  Lietuvos šaulių sąjungos  Vakarų (Jūros) šaulių 3-iosios rinktinės Kretingos kuopos nariai, LLKS  Prisikėlimo apygardos nariai ir Radviliškio šaulių 601 kuopos nariai. Taip pat buvo atvykę ir parodos iniciatoriaus artimieji. Svečius V. Bartkus supažindino su parodoje eksponuojamais dokumentais, fotografijomis, knygomis. Susitikimo dalyviai pasirašė Radviliškio viešosios bibliotekos renginių atsiliepimų knygoje, reikšdami pagarbą ir dėkodami parodos sumanytojui už prasmingus darbus.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos