Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje sausio 11 d. vyko labai įdomus susitikimas su dar įdomesniu svečiu – knygų namuose lankėsi legendinės grupės „BIX“ narys Gintautas Gascevičius, geriau žinomas pravarde GINC. Į susitikimą atvykę galėjo pasimėgauti unikalia G. Gascevičiaus kuriama muzika ir pasiklausyti jo knygos „Ginc ir išminties pedalas“ pristatymo.

Mušamųjų muzikos instrumentų virtuozas dalijosi prisiminimais, kaip kilo idėja parašyti knygą. Pasak autoriaus, visgi ne dažnas atvejis, kai muzikuojantis žmogus staiga pajaučia meilę rašytam žodžiui. Besiliejančioms mintims pradėjus byrėti tarsi iš gausybės rago, atlikėjas nusprendė išbandyti šią naują, dar neatrastą sritį. Taip palengva gimė knyga, į kurią sugulė smagios istorijos iš grupės „BIX“ gyvenimo. Nemažai dėmesio knygoje autorius skyrė ir būgnams, su kuriais sieja nemenką savo gyvenimo dalį. Renginio metu muzikantas dalijosi prisiminimais apie grupės „BIX“ gastroles, muzikanto kasdienybę, susirinkusius džiugino savo atliekama muzika.

G. Gascevičius – ekspresyvus, nuotaikingas, savitas, bet labai šiltas ir atviras žmogus, nebijantis apnuoginti savo sielą. Savo kuriama muzika jis kviečia visus kitus nebijoti kurti ir išlikti savimi. Savitą kūrimo stilių turintis atlikėjas garsėja kaip daugelio muzikinių projektų dalyvis, spektaklių garso takelių autorius, kuriantis be standartų ir nuolat stebinantis klausytojus netikėtomis mušamųjų, vokalo, vaizdinių konceptualizacijomis. Ryškiu individualiu braižu išsiskiriantis kūrėjas meno pasaulyje vertinamas kaip ypač originalus muzikinių performansų kūrėjas bei atlikėjas.

Jaukiu susibūrimu Viešojoje bibliotekoje pasidžiaugė ir jos direktorė Violeta Šukaitienė, kuri negailėjo pagyrų atlikėjui G. Gascevičiui, dėkojo jam už atvirumą ir nuoširdumą, įteikė naujausią bibliotekos leidžiamą žurnalą „Radviliškio kraštas“ bei kitų mielų suvenyrų prisiminimui.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos