Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje ir Mažojoje galerijoje vasario mėnesį pradėjo veikti dviejų tautodailininkių kūrybinių darbų paroda „Duetas“.

Tautodailininkė Laima Mačiūnienė lankytojus kviečia susipažinti su veltais paveikslais. Jų gausybė ir įvairovė pritraukia ryškių spalvų žaismu ir derme. Ši tautodailininkė savų darbų kūrimui naudoja įvairius vilnos vėlimo būdus, siuvinėjimą. Pagrindinis L. Mačiūnienės kūrybos įkvėpimo šaltinis – gėlės, natūrali aplinka. Gėlės sugulė ir vilnoje, dekoratyviuose darbuose su daugybe įvairių smulkių taškelių, linijų. Menininkė mėgsta eksperimentuoti su vilna – įvairiai ją bado, velia, net vėlimui panaudoja skalbimo mašiną.

Tautodailininkė Jadvyga Kurmanskienė yra žinoma Radviliškyje kaip molio-keramikos meistrė. Menininkės darbai dažnai džiugina bibliotekos lankytojus bei miesto svečius. Jos kūryboje svarbiausią vietą užima gamta, judesys ir spalvų žaismas. Šį kartą tautodailininkė kviečia pasigrožėti specialiai šiam parodos tandemui paruoštais darbais. J. Kurmanskienei glazūravimas, angobavimas, raugo technika leido pajusti medžiagos galimybes, eksperimentuoti. Vienas iš įdomių atradimų, pasak jos, keramikos jungimas su stiklu.

Beveik prieš 50 metų dvi jaunas studentes Laimą ir Jadvygą Šiaulių pedagoginio instituto dailės auditorijoje suvedė meilė menui ir pedagogikai. Daug bendrų valandų, praleistų mokantis, keliaujant, kartu leidžiant laiką, neišskyrė draugių per daugelį metų. Laima pedagoginį darbą dirbo Kėdainiuose ir Jonavos rajone, Jadvyga – Radviliškyje. Šiandien kūrėjos džiaugiasi tvirta draugyste ir neblėstančiu noru kurti.

Paroda „Duetas“ Radviliškio viešojoje bibliotekoje veiks visą vasario mėnesį.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

Radviliškio lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ archyvo nuotrauka