Kovo 20 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko susitikimas su septynių poezijos knygų autore, poezijos terapijos renginių vedėja,  asociacijos LATGA nare, saviugdos ir sąmoningo kvėpavimo mokymų lektore Laima Petroniene. Renginio metu skambėjo išskirtiniais muzikos garsais praturtinta autorės kurta poezija. Kadangi poetė yra kilusi iš Varėnos krašto, jos kurti poetiniai tekstai buvo deklamuojami ir dzūkų tarme. Daug džiugių akimirkų renginio lankytojams suteikė eiles lydintys tibetietiško dubens ir afrikietiškos kalimba muzikos garsai. Renginio pabaigoje kūrėja kvietė norinčius išmėginti šiuos instrumentus bei muzikuojant aplinkiniams padovanoti savo palinkėjimą. Tądien renginio dalyviai ne tik mėgavosi unikalia ir įkvepiančia poezija, bet ir galėjo pajusti atpalaiduojantį meditacinės terapijos poveikį. Renginys buvo skirtas Pasaulinei poezijos dienai, tačiau tą pačią dieną buvo minimos Pasaulinė Žemės ir Laimės dienos. Kiekvienai jų L. Petronienė skyrė poetinius tekstus.

Rašytoja L. Petronienė radviliškiečiams pristatė savo išleistas knygas: „Tai – kaip sodų žydėjimas“, „Tu – tai viskas“, „Tik prisimink – juk Tu esi Šviesa“, „Gimei, kad mylėtum“, „Meldžiu, neužmiršk“ ir „Tau kalbėsiu“. Naujausios autorės knygos – „Meldžiu, neužmiršk“ ir „Tau kalbėsiu“, 2023 m. Poetė L. Petronienė yra išleidusi ir vieną poezijos knygelę vaikams – „Myliu mamą, myliu tėtį“, kurią skyrė savo dukrai – knyga iliustruota jos dukrelės piešiniais.

Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė dėkojo L. Petronienei už susitikimą ir padovanotą jautrią bei prasmingą meditacijos valandėlę, kuri buvo praturtinta pavasario džiaugsmu ir kupina poetinio žodžio skambesio.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos