Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka prisijungė prie Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos suburto konsorciumo ir kartu su kitomis Šiaulių ir Telšių apskričių viešosiomis bibliotekomis įgyvendina programos „Erasmus+“ suaugusiųjų švietimo srities darbuotojų mobilumo projektą.

Šio projekto tikslas yra plėsti su kvalifikaciniais poreikiais susijusias bibliotekų specialistų problemas, siekiant kurti ir plėtoti profesionalias, kokybiškas ir inovatyvias suaugusiųjų neformaliojo švietimo veiklas Šiaulių ir Telšių apskričių viešosiose bibliotekose.

Projekto metu bibliotekų specialistai kelia kvalifikaciją dalyvaudami mokymuose ir darbo stebėjimo vizituose užsienio šalyse.

2024 m. balandžio 15–19 d. Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vaida Balčiūnaitė kartu su kitais konsorciumo nariais lankėsi Suomijos viešosiose bibliotekose. Aplankyta Helsinkio miesto viešosios bibliotekos pagrindinė biblioteka – Pasila, filialai – centrinė biblioteka Oodi, mobili biblioteka, Itäkeskus ir  Herttoniemi bibliotekos. Taip pat aplankytos kitos Suomijos bibliotekos: Nacionalinė Suomijos biblioteka, Turku miesto biblioteka, Karina miesto biblioteka, Espo miesto biblioteka – Lippulaiva. Grįžtant namo Estijoje buvo aplankyta Pernu miesto viešoji biblioteka.

Darbo stebėjimo vizito metu konsorciumo nariai susipažino: su Suomijos bibliotekų sistema; bibliotekos, kaip atviros erdvės koncepcija; bibliotekose vykdomomis veiklomis suaugusiesiems, mažiau galimybių turintiems asmenims ir kitoms lankytojų grupėms. Taip pat patobulino bendravimo ir kalbėjimo užsienio kalba įgūdžius, taikė tvarumo, aktyvaus klausymosi, bendradarbiavimo ir efektyvaus laiko planavimo įgūdžius, susipažino su bibliotekose taikomais skaitmeniniais sprendimais ir kt.

Kelionės metu vyko ir apžvalginės ekskursijos su gidu. Grožėtasi unikalios Suomijos sostinės architektūros vaizdais, švediškiausio, viduramžius primenančio, Porvo miesto senamiesčiu, jo spalvingais mediniais namais, siauromis akmenuotomis gatvelėmis.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos