Praėjusių metų pabaigoje Seimui atnaujinus įsimintinų dienų kalendorių, šiandien, trečiąjį gegužės penktadienį, pirmąkart buvo minima Vaiko diena. Ši diena Radviliškio viešojoje bibliotekoje buvo paminėta labai linksmai ir triukšmingai. Gegužės 17-ąją čia rinkosi moksleiviai iš Radviliškio Vaižganto ir Vinco Kudirkos progimnazijų bei Gražinos pagrindinės mokyklos. Susirinkusius 1–4 klasių moksleivius pasveikino Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė. Ji priminė vaikams, kas yra vaikystė, linkėjo, kad juos visada lydėtų vien tik šypsenos, gera nuotaika, artumas su šeima.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Nijolė Pakštienė pristatė vaikų teises ir pareigas, kurių nevalia pamiršti.

Po to mažieji buvo pakviesti linksmintis su virėjais Rasa Atkočiūniene ir Gabrieliumi Verdingu bei Muzikos mokyklos teatro klasės auklėtiniais. Skambant nuotaikingai muzikai, moksleiviai šoko, trypė, gaudė muilo burbulus. Vaiko diena bibliotekoje buvo labai spalvota, lydima juoko, apkabinimų ir nuoširdžių vaikų šypsenų!

Dėkojame Radviliškio Vaižganto progimnazijos mokytojai Ingridai Kasperavičiūtei, Vinco Kudirkos progimnazijos mokytojai Rasmutai Valčiukienei ir Gražinos pagrindinės mokyklos mokytojai Renatai Kašėtaitei, kurios atlydėjo mažuosius bibliotekos bičiulius į Vaiko dienos šventę. Už nuotaikingą pasirodymą ačiū R. Atkočiūnienei ir G. Verdingui bei jauniesiems atlikėjams.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos