Gegužės 19 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris 2024“. Renginį lyriniais saksofono kūriniais pradėjo Bronius Juzukonis (mokytojas Donatas Baltutis), o klasiko, poeto, lietuvybės sergėtojo Maironio eilėmis susirinkusius pasveikino Viešosios bibliotekos renginių organizatorė Dovilė Gapšienė. Šiemet poetinius savo kūrybos ir ne tik tekstus skaitė svečiai: poetė, prozininkė, muziejininkė Aldona Ruseckaitė; dailininkė, rašytoja, kritikė Jolanta Sereikaitė; rašytoja, aktorė, režisierė, dramaturgė Nida Timinskaitė; poetas, literatūros istorikas, žurnalistas, humanitarinių mokslų daktaras Juzef Šostakovski; poetas Viktoras Gulbinas; poetas, redaktorius Valdas Daškevičius; žurnalistas, LRT žinių laidų vedėjas, poetas Paulius Šironas; dainų autorius ir atlikėjas Povilas Girdenis.

60-metį mininčios „Poezijos pavasario“ šventės dalyvius pasveikino Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė. Ji linkėjo, kad kūrybinė mūza neapleistų, įkvėptų naujiems eilėraščiams, o poezijos paukštės sparnai plasnotų lengvai. Visiems poetams V. Šukaitienė įteikė jubiliejinio „Poezijos pavasaris 2024“ festivalio statulėles, pasveikino ir kitus renginyje dalyvavusius poezijos kūrėjus.

Tradiciškai poezijos paukštė buvo pasitikta Radviliškyje ir išlydėta džiuginti Pašušvio bei Baisogalos poezijos mylėtojus.

Į žaluma tviskantį ir lakštingalų balsais skambantį Pašušvio Žadikės slėnį 1966 metais nutūpė poezijos paukštė, atskraidinusi pirmuosius poezijos skaitovus. Kasmet tas mažas paukštelis, kaip ištikimybės ir meilės simbolis, sugrįžta į šį kraštą, parskraidindamas vis naujus poetus. Iš šį kartą poezijos paukštė visus sukvietė į Pašušvio Visų Šventųjų bažnyčią. Sakralinėje erdvėje susirinkusieji klausėsi poetų pristatomų eilių ir nuostabių muzikos garsų.

„Poezijos pavasario“ šventėje Pašušvyje dalyvavo klebonas Donatas Grigalius, Grinkiškio seniūnijos seniūnė Giedrė Bložienė ir kiti garbūs svečiai. Baisogalos kultūros centro meno vadovas

Rolandas Sereika atliko muzikinį kūrinį „Aleliuja“.

Visiems renginio svečiams už nuoširdumą ir prasmingą laiką praleistą drauge dėkojo Pašušvio bibliotekininkė Lina Lydikaitienė.

Po to festivalio svečiai iškeliavo į Baisogalą, kur prie Baisogalos dvaro taip pat rinkosi poetinio žodžio gerbėjai.

Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2024“ renginiai gegužės12–26 dienomis vyksta visoje Lietuvoje.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos