Radviliškio viešojoje bibliotekoje gegužės 22 d. vyko švietėjiškas renginys „Cukrinis diabetas: ligos rizikos faktorius, simptomai ir profilaktika“, kurį organizavo Radviliškio diabeto klubas „Likimas“. Viso renginio metu buvo nemokamai atliekami profilaktiniai kraujo gliukozės tyrimai, siekiant aptikti galimą ligą ir laiku informuoti apie gydymą.

Visus susirinkusius pasveikino Radviliškio diabeto klubo „Likimas“ vadovė Aldona Januševičienė, kuri pristatė savo klubo veiklą, pasidžiaugė mieste esančiomis sveikatos įstaigomis, kurios geranoriškai bendradarbiauja su diabeto klubą lankančiais senjorais bei prisideda prie jų sveikatinimo.

Pirmąjį pranešimą „Cukrinio diabeto prevencija“ skaitė Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos stiprinimą, Skaidrė Armonienė. Ji pristatė cukrinio diabeto atsiradimo priežastis, aiškino, kaip galima stengtis išvengti šios ligos atsiradimo – kvietė rinktis aktyvų laisvalaikį ir rinktis sveikesnę mitybą.

Apie sergančiajam teikiamas naujas paslaugas VšĮ Radviliškio ligoninėje kalbėjo direktorės pavaduotoja medicinai Daiva Kaušaitė.

Pirminės sveikatos priežiūros centro slaugytoja Lina Norkuvienė susirinkusiems pasakojo apie Diabetinės pėdos priežiūrą ir informavo, kad Radviliškyje yra Diabetinės pėdos kabinetas, kuriame per metus nemokamai net 4 kartus teikiamos paslaugos cukriniu diabetu sergantiems pacientams.

Diabetą neretai lydi ir padidėjęs kraujo spaudimas. Apie kraujo spaudimo matuoklius ir tinkamą jų naudojimą susirinkusiems pasakojo „Mircolife“ atstovas Darius Dereškevičius.

Vadybininkė Laura Urbonienė renginio lankytojams pristatė „Forever“ produktus, išskyrė alavijo augalo sveikatai palankias savybes.

Renginio pabaigoje diabeto klubo „Likimas“ pirmininkė A. Januševičienė padėkojo visiems lektoriams už naudingus ir informatyvius pranešimus ir Viešosios bibliotekos direktorei V. Šukaitienei bei bibliotekos darbuotojams, kurie šiltai priėmė į biblioteką ir padėjo organizuoti renginį.

Po paskaitų diabeto klubo „Likimas“ nariai padovanojo savo kurtas pagalvėles Viešosios bibliotekos Žaislotekai. Jomis galės džiaugtis mažieji bibliotekos lankytojai. Pagalvėlės siūtos kartu su Radviliškio rajono neįgaliųjų draugija, prisidėjo Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro moksleiviai.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos