Keliauti po Radviliškio kraštą skatinantis leidinys

Išleistas vienkartinis žurnalas „Keliaukime po Radviliškio kraštą“, kurį parengė Radviliškio viešosios bibliotekos Turizmo informacijos centras.

Leidinys supažindins keliautojus su krašto istorija, gamtos ir kultūros paveldo objektais, kultūros centrais ir jų vykdoma veikla, atskleis muziejų išskirtinumus, padės išsirinkti edukacines programas, laisvalaikio pramogas, maitinimo ir apgyvendinimo įstaigas, susidėlioti kelionės maršrutą. Tai geras pagalbininkas ne tik  keliaujančiam turistui, bet ir mokytojui, ekskursijų vadovui ar šeimai, norinčiai turiningai praleisti savaitgalį.

Žurnalo  dizainas atitinka šiuolaikines tokio pobūdžio leidinių tendencijas, žalia spalva jam parinkta todėl, kad Radviliškio kraštas išsiskiria savo gamtos paveldo objektų gausa, puoselėjama parkų bei poilsiaviečių aplinka. Patogus nešiotis žurnalo formatas (175x240), minkšti, švelnūs prisilietimams viršeliai skatins norą prisiliesti ne tik prie leidinio, bet ir prie lankytinų Radviliškio krašto objektų.

Leidinys. parengtas lietuvių-anglų kalbomis, išleistas 1000 vnt. tiražu – reprezentacinė medžiaga Radviliškio kraštą pristatančiose parodose, dovana atvykstantiems turistams ir edukacinių užsiėmimų dalyviams, rajono svečiams. Elektroninė žurnalo versija patalpinta Radviliškio krašto informaciniame tinklalapyje inforadviliškis.lt, kad kiekvienas Lietuvos ar užsienio keliautojas, besidomintis Radviliškio kraštu, galėtų leidinį peržiūrėti, paskaityti, geriau pažinti miestą ir rajoną, pasidalyti su kitais interesantais, skleisti žinią, kad Radviliškis yra turistams patraukli ir turinti ką pasiūlyti vietovė. 

Žurnalas parengtas įgyvendinant projektą „Vienkartinis žurnalas „Keliaukime po Radviliškio kraštą“,  finansuotą Grožinės literatūros ir kitų Radviliškio rajono savivaldybei reikšmingų leidinių leidybos projektų dalinio finansavimo Radviliškio rajono savivaldybės biudžeto lėšomis tvarka. 

Radviliškio viešosios bibliotekos

Turizmo informacijos centro informacija